Kelderdichting Antwerpen: noodzakelijkheid van vochtbestrijding

Kelderdichting Antwerpen

Vochtproblemen in woningen komen in Vlaanderen naar verhouding vaak voor. Dat heeft te maken met het feit dat de grond in België relatief vochtig is door de ligging nabij de Noordzee. Maar ook het feit dat er in Antwerpen veel oudere huizen zijn, gebouwd vóór de jaren 1980, die niet over een zogeheten waterkering beschikken. Een waterkering voorkomt opstijgend vocht langs de muren van de woning. Tot ongeveer 1980 was de plaatsing van een waterkering in België niet verplicht, met al gevolg dat huizen die voor die tijd zijn gebouwd vaak met vochtproblematiek te kampen hebben.

Antwerpen is een oude, historische stad, waar veel huizen te vinden zijn die oud zijn, slecht geïsoleerd en geen kelderdichtingen, muurinjectie of waterkering hebben gehad om opstijgend vocht te bestrijden. Kelderdichting Antwerpen komt dan ook vaak voor, met name in de oude historische binnenstad van Antwerpen. Wilt u een kelderdichting in uw woning in Antwerpen, lees dan zeker verder. Wij van BMCO.be, de specialist als het gaat om kelderdichting Antwerpen, helpen u graag effectief van uw opstijgend vocht af.

Mogelijke oorzaken van vochtproblemen

de oorzaken van vochtproblemen in huis. Waar komen vochtproblemen precies vandaan? De twee belangrijkste oorzaken zijn al genoemd, namelijk het feit dat huizen in Antwerpen oud en slecht bestand zijn tegen vocht, waardoor kelderdichting noodzakelijk blijkt. Dit komt door de zeekleigrond en de ligging van kelderdichting Antwerpen in vochtrijk gebied. Er zijn veel zeer oude woningen in Antwerpen die niet over een goede vochtafvoer of vochtkering beschikken, omdat dit voor de jaren 1980 nog niet verplicht was. Naast deze twee hoofdoorzaken spelen nog andere kwesties een rol die Kelderdichting Antwerpen belangrijk maken om het vochtprobleem op te lossen. Zo kunnen er vochtplekken ontstaan door lekkages. Dat kunnen lekkages zijn in de muren op grondniveau, maar ook in het midden van de muren of op plafond niveau. Doorslaand vocht, het gevolg van flinke regenbuien, noodweer of stormen, veroorzaakt ook vaak waterschade in of rond uw huis. En ten slotte kan er een vochtprobleem ontstaan doordat de ventilatie in de woning onvoldoende is. Via koken, douchen en natuurlijk ademen van de bewoners loopt de luchtvochtigheid op en kan dan neerslaan op uw muren. Kelderdichting Antwerpen kan ook dan soelaas bieden voor uw specifieke vochtprobleem. Kies daarom voor kelderdichting Antwerpen via BMCO, uw vochtbestrijdingsspecialist in de stad en regio rond Antwerpen.

Kelderdichting Antwerpen noodzakelijk vanwege gevolgen die opstijgend vocht kan hebben

Maar waarom is het eigenlijk zo belangrijk om te kiezen voor kelderdichting Antwerpen als u last heeft van vochtplekken op de muur, of kampt met een andersoortige vochtoverlast in uw woning? Bijvoorbeeld op een of meer binnenmuren of buitenmuren, of op de vloer? Kelderdichting Antwerpen voorkomt dat u last krijgt van de ingrijpende gevolgen van een teveel aan vocht. Vochtoverlast kan namelijk voor uzelf, medehuisgenoten en voor de woning waarin u verblijft schadelijk zijn. Kelderdichting Antwerpen is alleen al belangrijk om de zichtbare gevolgen van een teveel aan water en vocht in huis uit de wereld te helpen, namelijk: lelijke muren waar het behang van loskomt of het verf afbladdert. Of schimmelvorming op het plafond en/of op de muren, waar het vocht zich over een langere tijd heeft opgehoopt. Verder kunnen ook de buitenmuren kunnen aangetast zijn, waardoor zich tussen de stenen algen, schimmel en/of mos is gaan vormen.

Hoog tijd voor Kelderdichting Antwerpen, zeker ook omdat u dan voor uw eigen gezondheid kiest. Want vochtschade is erg lelijk en ook vies om te zien, maar kan tevens leiden tot schimmelvorming op de muren en tot een muffe geur in de woonkamer of andere ruimten in uw woning. En verder is opstijgend vocht bewezen slecht voor de gezondheid van de bewoners. Wie met een vochtprobleem te maken heeft krijgt vaak last van de gezondheid. Allergieën, keelpijn en andere ongemakken zijn mogelijke gevolgen. Tijd dus om goed in te grijpen door te kiezen voor kelderafdichting Antwerpen!

De service van BMCO, de expert op het gebied van kelderdichting Antwerpen

Neem vrijblijvend contact op met BMCO, uw professionele kelderdichting Antwerpen uitvoerder, via onze website bmco.be. BMCO is dé ervaren expert als het aankomt op perfect uitgevoerde kelderafdichtingen in Antwerpen en de regio rond deze stad. Onze expert helpen u graag om te komen tot een zorgvuldige en effectieve kelderdichting Antwerpen. Door goed onderzoek te doen, de oorzaken van uw probleem vast te stellen en deze met de nieuwste middelen en methoden te bestrijden, helpen wij u voorgoed van uw opstijgende vocht af door uw vochtprobleem het huis uit te werken!