Vochtbestrijding

Vochtbestrijding


Een groot gedeelte van deze woningen wordt prima onderhouden, maar er zijn ook veel woningen die problemen met vocht hebben. Dit is een typisch kenmerk van oudere woningen, want inbouw van een verplichte waterkering is pas in de jaren 80 ingevoerd. Vochtbestrijding is bij oudere woningen dan nodig. BMCO kan u helpen door op vakkundige wijze juiste vochtbehandeling toe te passen voor al uw vochtproblemen. Neem daarom voor vochtbestrijding contact met vochtbestrijdingsbedrijf BMCO op.

Opstijgend vocht


Opstijgend grondvocht is één van de meest gehoorde klachten bij problemen met vocht in woningen. Dit is vooral een probleem in de kelder. Grondvocht komt in contact met de keldervloeren en keldermuren en trekt zo omhoog naar de rest van de woning. Dit kan ernstige klachten tot gevolg hebben, zoals vochtplekken op de muren en schimmel. Schimmels zijn zeer desastreus voor de woning zelf, maar ook voor de gezondheid van de bewoners. Vochtbestrijding is dan ook zeer snel nodig als u een dergelijk vochtprobleem heeft. Het injecteren van de muren is een oplossing dat opstijgend grondwater kan voorkomen verder in uw woning door te dringen. Op grondniveau worden dan om de 10 tot 15 meter gaten in de muren geboord. In deze gaten wordt dan een vochtwerende gel gespoten. De gel zal diep in de poriën van het metselwerk trekken en gaan uitharden. Het vormt hierdoor een stevige bescherming en het opstijgende vocht zal de rest van uw woning niet meer aantasten. De injectie van gel kan gebeuren in zowel de buiten- als de binnenmuur, zodat u deze vochtbestrijding goed beschermd bent.

Doorslaand vocht


Doorslaand vocht is een ander veel voorkomend probleem bij oudere woningen. De oorzaak is vaak een versleten of beschadigde buitenmuur. De buitengevel wordt belast door regen, wind en allerlei andere weersinvloeden, waarbij vocht gemakkelijk naar binnen kan trekken. Ook dit kan nare gevolgen tot gevolg hebben als natte binnenmuren, plekken op de muur en ook schimmels. Vochtbestrijding moet ook hier plaatsvinden door het behandelen van de buitenmuren. Dit kan door het impregneren van de buitengevel. Voordat impregnatie kan plaatsvinden, zal de gevel eerste hersteld moeten worden van alle beschadigingen. Daarbij dienen beschadigde bakstenen gerepareerd te worden en beschadigde en ontbrekende voegen opgevuld te worden. Vervolgens zal de muur grondig gereinigd moeten worden, zodat alle mos, algen en overige vuil van de muren afgespoeld wordt. Daar kan de muur geïmpregneerd worden. Hierbij wordt een vloeistof op de gevel gespoten die in het metselwerk trekt en tegelijkertijd een soort van laagje over de stenen aanbrengt, dat vuilafstotend en vochtwerend is. De muur is nu goed beschermd tegen doorslaand vocht. Een ander voordeel is dat vuil, mossen en algen niet meer goed op de gevel blijven hechten. Hierdoor is de muur veel gemakkelijker schoon te maken. Uiteraard zit u nog met de schade binnenhuis. Die kunt u nu herstellen in de wetenschap dat het probleem van doorslaand vocht nu definitief is opgelost.

U kan offertes aanvragen voor heel vlaanderen zoals Antwerpen,hasselt, Limburg, Brugge of Gent.