Dakreiniging en ontmossen van daken

Veel mensen denken aan dakwerken aan het grovere werk, zoals dakbedekking vernieuwen, dakramen plaatsen of hele dakconstructies vernieuwen. Maar ook dakreiniging behoort tot de dakwerken. Een proper dak geeft niet alleen een mooier uitzicht naar de woning toe, het is ook noodzakelijk. Als mos en algen op je dak te laten staan, kan het dak poreus worden met lekkages tot gevolg. Het is dus aan te raden om toch regelmatig je dak te reinigen. Als je zelf niet het dak op kunt of wilt, dan kun je het beste een professionele dakreiniger inschakelen.

Ontmossen

Op vrijwel elk dak kom je wel mos tegen. Vooral als hier niets aan gedaan wordt, breidt mos zich snel uit en kan het voor de nodige problemen zorgen. Door mos wordt het dak poreus en hemelwater krijgt zo meer kans om de woning binnen te komen. Maar een teveel aan mos kan ook zorgen dat water niet goed meer afgevoerd wordt. Ook hierdoor kan water dan in de woning terecht komen. Een dakreiniger zal afhankelijk van het soort dak zorgen dat het dak grondig met of zonder reinigingsmiddel verwijderd wordt. Daarna vind er een nabehandeling plaats met een anti-mos coating.
Meer informatie op bkgdakwerken.be

Een algemene reiniging

Je kunt geluk hebben en helemaal geen last hebben van mossen en algen. Toch is het alsnog aan te raden om een algemene reiniging uit te voeren. Je houdt het dak dan schoon en je behoudt ook een fraaier aanzicht. Heb je dakpannen, dan mogen de pannen gewoon met een hogedrukreiniger afgespoten worden. Zit er echt hardnekkige vervuiling op de pannen, behandel ze dan met een schoonmaakmiddel alvorens je het met de hogedrukreiniger gaat behandelen.

Dakgoot

De dakgoot is een erg belangrijk onderdeel van het dak. Via de dakgoot wordt het water op een juiste manier afgevoerd. Maar in de loop der jaren kunnen zich bladeren en vuil ophopen in de dakgoot en het water kan niet meer weg. Dit kan voor overstromende dakgoten zorgen met lekkages tot gevolg. In het ergste geval kan de dakgoot loskomen door het gewicht aan vuil wat erin ligt. Laat dus je dakgoten regelmatig reinigen, zodat je verzekerd bent van een goede hemelwaterafvoer.