Last van vocht door zonnepanelen

Last van vocht door zonnepanelen

Zonnepanelen hebben veel voordelen

Iedereen die het gedaan heeft weet dat zonnepanelen laten plaatsen veel voordelen heeft voor huiseigenaren en bedrijven. Wie zonnepanelen plaatst, geniet van de meerwaarde die zonne-energie te bieden heeft. De plaatsing van zonnepanelen is een flinke investering, maar verdient zich snel terug. Simpelweg omdat een zonnepaneel een mooie besparing op de energierekening kan geven. Bij overproductie van energie via de zonnepanelen kan in veel gevallen het overschot aan stroom worden doorverkocht aan elektriciteitsbedrijven. Zo verdienen zonnepanelen zich natuurlijk nog sneller terug en kan er al snel winst op gemaakt worden. Gemiddeld verdienen zonnepanelen zich binnen jaar terug. Verder doet u met de aanschaf van zonnepanelen natuurlijk iets goeds voor het milieu. Zonnepanelen verminderen de CO2-uitstoot op termijn. Na 2 à 3 jaar is de CO2-uitstoot die voor de productie van zonnepanelen nodig was gecompenseerd.

Meer informatie over zonnepanelen op http://www.zen-zonne-energie.be/

Combinatie zonnepanelen en vocht kan problemen geven

Vocht in zonnepanelen kan zorgen voor schade aan uw zonnepanelen door een proces dat delaminatie heet. Hierbij komt er vocht tussen de panelen, waardoor de onderdelen van een zonnepaneel los kunnen gaan zitten van elkaar. Ook kunnen door aanwezigheid van vocht contacten gaan oxideren. Het gevolg hiervan is dat de zonnepanelen aan rendement verliezen of zelfs helemaal kapot kunnen gaan.

Een verkeerde plaatsing van zonnepanelen kan ook voor de nodige problemen zorgen. Laat dit dus door een expert doen. Als de zonnepanelen het het bijhorende frame niet goed op elkaar zijn afgesteld, kan er een zogeheten potentiaalverschil ontstaan van meer dan 100 volt. Wordt het glas van het zonnepaneel vervolgens vochtig, wat kan door regen of condensvorming, dan kunnen er zogeheten lekstromen ontstaan. Deze lekstromen kunnen het potentieel van uw zonnepanelen omlaag brengen. Daarom is het van groot belang om een installateur te kiezen die veel ervaring heeft met het plaatsen van zonnepanelen en die precies weet hoe deze afgesteld horen te worden. Ten slotte is een is er nog een ander vochtprobleem mogelijk met uw zonnepanelen. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat de zonnepanelen die op een dak worden geplaatst, op hun beurt zelf weer vochtproblemen veroorzaken. Dit kan gebeuren als de zonnepanelen verkeerd worden aangesloten, waardoor er lekkages kunnen ontstaan in het dak waarop de zonnepanelen zijn aangebracht. Gelukkig komt dit probleem maar zelden voor, omdat de meeste installateurs een ruime ervaring hebben met het plaatsen van zonnepanelen. Maar toch is dit vochtprobleem wel iets om goed in de gaten te houden in de tijd nadat de zonnepanelen zijn aangebracht. Controleer in de beginfase goed of zich geen lekkages voordoen aan de onderkant van uw dakconstructie. Als u wel vochtplekken tegenkomt onder het dak van uw zonnepanelen, schakel dan meteen een expert in om dat probleem op te lossen.

De oplossing voor vochtproblemen met zonnepanelen

Is er een oplossing voor situaties waarin vocht een probleem vormt bij het functioneren van uw zonnepanelen? Jazeker, die is er. Zoals gezegd is het van belang om te kiezen voor een ervaren monteur. Vraag meerdere offertes aan als u zonnepanelen wilt laten aanbrengen en lees voordat u een keuze maakt uit een installateur online reviews van klanten. Het is beter iets meer te betalen voor een goede zonnepanelenexpert, dan achteraf reparaties moeten uitvoeren en van een koude kermis thuis te komen.